Osnivanje i razvitak

Mi smo porodična kompanija nastala 1995.


Porodična kompanija ,,Interkomerc” iz Rače registrovana je 1995. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću, za promet na veliko i malo, u Trgovinskom sudu u Kragujevcu. Osnovna delatnost je proizvodnja i trgovina na veliko, prehrambenom i drugom robom široke potrošnje. Do 2003. godine kompanija ,,Interkomerc” snabdevala je preko 500 samostalnih trgovinskih i ugostiteljskih objekata i bavila se uvozom i veleprodajom kuhinjske soli, pirinča i drugih sirovina za prehrambenu industriju. Međutim, te godine menadžment kompanije, posle marljivog ispitivanja tržišta, zaključuje da je kompanija spremna za velike strateške promene i u skladu sa tim donosi značajne odluke za dalje poslovanje, koje su se kasnije pokazale kao opravdane. Reč je o snabdevanju javnih ustanova širom Srbije, kao što su domovi učenika, dečije ustanove, studentski i zdravstveni centri, kazneno – popravni zavodi, ustanove socijalnog staranja, ustanove crvenog krsta, vojska, policija i sl. Spisak ustanova je iz godine u godinu rastao, da bi 2023. godine, sa velikim uspehom i na obostrano zadovoljstvo dostigao broj od preko 200 državnih ustanova širom Srbije. Osim javnih ustanova, kompanija ,,Interkomerc” snabdeva i veliki broj veleprodaja i maloprodaja širom Srbije. Zastupljenost kompanije se proteže od Sombora na severu, do krajnjeg juga zemlje, Preševa.

Radimo sa ukusom

Blago Šumadije


Usled velikog broja objekata koje godinama snabdevamo, javila se potreba za preradom voća i povrća. Tim vrhunskih tehnologa napravio je savršene recepture za proizvode, koji se prave od najboljih plodova voća i povrća koje uzgajaju poljoprivrednici širom plodnog tla Šumadije. Menadžementu kompanije, dizajnerima i kreativnom timu zadatak nije bio težak. Robna marka je samim tim nazvana – BLAGO ŠUMADIJE.

Blago Šumadije u svom asortimanu sadrži sledeće proizvode:

Slatki program od raznovrsnog voća: voćni namazi, voćni nadevi, extra džemovi premium kvaliteta, kompoti, sirupi i dr.

Kiseli program: kornišon, cvekla, mešana salata, ajvar blagi i ljuti, paprika filet, paprika somborka, šampinjon, maslina, feferona, đuveč, paradajz pire i dr.

IKAT150

Sve je počelo sa zdravim ciljem

Gajimo tradiciju zdravlja i kvaliteta proizvoda


Do zdrave i kvalitetne sirovine dolazimo isključivo sa područja Šumadije, putem zajedničke proizvodnje i kroz kooperantske ugovore sa proverenim poljoprivrednim gazdinstvima. Ceo process, od sađenja do branja, sprovodi se pod nadzorom naših stručnih službi koje prate i kontrolišu potpunu primenu agrotehničkih mera u svim fazama proizvodnje.

Pored plasmana svojih proizvoda na domaćem, kompanija se može pohvaliti uspešnim plasmanom svojih proizvoda i na inostranom tržištu. Brend ,,Blago Šumadije” je svoje mesto zauzeo kod široke mase kupaca na tržištima, u okruženju, kao što su Crna Gora, Severna Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Kosovo i Metohija, tako i do prekookeanskih zemalja, kao što su SAD i Australija.

Uravnotežen odnos cene i kvaliteta je ono što izdvaja brend ,,Blago Šumadije” u masi drugih brendova, obezbeđuje mu dobru tržišnu poziciju i dovodi do ponovljene kupovine kod kupaca, što nam je glavni pokazatelj njihovog zadovoljstva.

Strateške odluke kompanije u pogledu daljeg razvoja ogledaju se u daljoj afirmaciji i etabliranju naše robne marke ,,Blago Šumadije”, održavanju I učvršćivanju odnosa sa postojećim kupcima na postojećim tržištima, kao I osvajanje novih kupaca i novih tržišta širom sveta. Uz stručne i motivisane radnike, obezbeđivanje kontinuiranog rasta i razvoja kompanije, uz doprinos poboljšanju životnog standarda zaposlenih i zadovoljenja društvenih potreba, stvaramo dobru bazu za dalji razvoj kompanije, a sve u cilju što većeg zadovoljstva naših cenjenih kupaca.

,,Blago Šumadije” je zaštićen brend kod Zavoda za zaštitu intelektualne svojine i ta činjenica njemu daje poseban značaj i čini ga prepoznatljivim na tržištu.

parallax background

Jedite zdrave proizvode

Uz svaki obrok imamo proizvod.

Naši socijalni mediji

Zapratite naše naloge na fejsbuku i instagramu